Hoe verloopt het waarborgproces?

Een van de vragen die veel wordt gesteld; hoe verloopt het waarborgproces?

Het waarborgproces bestaat uit meerdere stappen die EWN heeft verdeeld over meerdere afdelingen. Iedere afdeling binnen EWN heeft zo zijn eigen taken en verantwoordelijkheden binnen het waarborgproces.

Naast het keuren van sier- en gebruiksvoorwerpen van edelmetaal kunt u bij EWN ook voor andere diensten zoals verpakkingswerk of lasergravures terecht.

Logistiek

U kunt uw producten naar ons opsturen, zelf langs brengen of laten ophalen door onze eigen buitendienst.

De afdeling logistiek neemt uw goederen in ontvangst. Na een zorgvuldige ingangscontrole zal de afdeling logistiek uw partij gedurende het gehele proces monitoren. Ook verzorgt de afdeling logistiek de eindcontrole, het verpakken en retourneren met de vervoerder van uw keuze.

Dagelijks komen er vele zendingen binnen bij EWN en er wordt naar gestreefd om – afhankelijk van de grote van de partij – alle artikelen dezelfde dag nog naar u retour te sturen.

Meer informatie over logistiek

Laboratorium

In het laboratorium van EWN zijn meerdere essayeurs werkzaam. Een essayeur is in staat het zuivere gehalte aan edelmetaal in legeringen te bepalen.

De door u aangeboden artikelen ter waarborging worden door onze essayeurs onderzocht. Hiertoe beschikt EWN over de volgende analysemethoden:

  • Toetssteenmethode
  • XRF
  • Cupellatie
  • Potentiometrische titratie
  • ICP-OES
Meer informatie over het laboratorium

Stempelen

Als uw product ons laboratorium verlaat, krijgt het een stempeladvies mee. Aan de hand van het stempeladvies weten de medewerkers in de stempelkamer welk gehalteteken uw sieraden of gebruiksvoorwerpen moet krijgen. Het aanbrengen van de gehaltetekens kan middels:

  • Handstempelen
  • Machinaal stempelen
  • Rolstempelen
Meer informatie over het stempelen

Lasergraveren

Naast stempelen kunnen keurtekens en verantwoordelijkheidstekens ook worden aangebracht met lasertechnologie. Ook bedrijfslogo’s teksten of andere gravures behoren tot de mogelijkheden. EWN beschikt over de nieuwste laserapparatuur.

Meer informatie over laseren

Kennisbank van EWN

Hoe lang ben ik mijn producten kwijt?

We streven ernaar om alle binnengekomen producten dezelfde dag retour te sturen, tenzij het om een grote partij gaat. Dan kan het iets langer duren.

Wat zijn de kosten?

Hoe meer u aanbiedt in 1 zending hoe voordeliger uw tarief. Gebruik onze calculator om te bepalen in welke staffel u valt. of bekijk onze complete tarievenlijst.

Wat zijn de openingstijden?

EWN is geopend van maandag t/m donderdag van 08.00-17.00 en op vrijdag van 08.00-15.00 uur.

Welke pakketdienst moet ik gebruiken?

EWN adviseert Mikropakket te gebruiken. Mikropakket komt tweemaal daags bij EWN. Het streven is om zendingen van de Mikropakket nog dezelfde dag te retourneren. Andere pakketdiensten kunt u uiteraard ook gebruiken, ook deze komen dagelijks bij EWN.

Bekijk de volledige KENNISBANK

Kennisbank