Eerste keer artikelen laten waarborgen

Bij EWN bent u aan het juiste adres om uw voorwerpen van edelmetaal van de wettelijke verplichte keurtekens te laten voorzien.

Aanmelden zending

Via het online portaal van EWN kunt u uw zending heel eenvoudig aanmelden (een digitaal borderel).
Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren.

Registreren

Aanleveren goederen

Het verdient de voorkeur om uw goederen te verpakken en aan te leveren in zogenaamde waarborgbakken, gescheiden per legering. Het voordeel van deze bakken is dat u uw goederen in/op/tussen het schuim kunt plaatsen zonder extra verpakking in de vorm van folies en/of plastic zakjes te hoeven gebruiken. U kunt de waarborgbakken van EWN kosteloos in bruikleen krijgen.

U kunt uw producten naar ons opsturen, zelf langsbrengen in Joure of laten ophalen. EWN heeft een eigen buitendienstmedewerker voor het halen en brengen van uw goederen middels verzekerd transport.

Lees meer over de afdeling Logistiek

Waarborgproces

Na ingangscontrole doorloopt uw zending het waarborgproces.
Onze essayeurs beoordelen of uw artikelen voldoen aan de wettelijk vastgestelde edelmetaalgehaltes. Vervolgens worden de keurtekens aangebracht middels stempelen of lasergraveren. Na een eindcontrole door onze afdeling logistiek wordt uw partij weer geretourneerd.

Lees meer over het waarborgproces

Doorlooptijd

EWN streeft er naar alle zendingen binnen twee tot drie werkdagen, maar veelal nog dezelfde dag (afhankelijk van de aantallen), te retourneren zonder dat u daarover een spoedtoeslag betaalt . Spoedbehandelingen kunnen incidenteel voorkomen maar ons beleid is dat alle goederen even snel het waarborgproces doorlopen.