Het meesterteken

Ieder nieuw voorwerp dat gekeurd wordt krijgt (minimaal) twee stempelmerken. Een daarvan is het gehalteteken en de ander is het verantwoordelijkheidsteken (VT), ook wel het meesterteken genoemd. Beide stempelmerken zijn wettelijk verplicht, om zo te kunnen achterhalen wat de herkomst van een product is en welke waarborginstelling de keuring heeft uitgevoerd.

Middels onderstaand formulier kunt u uw eigen VT aanvragen. Aan het ontwerp worden een aantal eisen gesteld, deze kunt u hier downloaden.

VT aanvragen

  • Max. bestandsgrootte: 15 MB.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, tif, png, pdf, ai, eps, Max. bestandsgrootte: 15 MB.

Kennisbank

Welk type stempel heb ik nodig?
  • Rechte stempel: alleen voor stempelen platte voorwerpen
  • Knie stempel: voor zowel platte voorwerpen als voor de binnenzijde van een ring/armband
  • Rolstempel: gecombineerd stempel met gehalteteken en VT. Deze stempel is alleen geschikt voor ringen, met name trouwringen.
  • Digitaal: een digitaal VT wil zeggen een digitale tekening voor de lasersoftware om uw VT te graveren middels onze laserapparatuur.
Ontwerpen van een eigen VT

Aan het ontwerp van het VT worden een aantal eisen gesteld, deze kunt u hier downloaden.

Mag ik mijn eigen VT zelf afslaan?

Ja, u mag uw VT-stempel in eigen beheer houden en dus ook zelf afslaan in uw voorwerpen. EWN biedt daarnaast de mogelijk om uw VT-stempel kosteloos in bewaring te houden. Zodra u dan een zending aanbiedt ter keuring kan EWN ook direct uw VT afslaan.