Waarmee kan EWN u van dienst zijn?

Edelmetaal Waarborg Nederland BV is door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, op basis van de Waarborgwet, aangewezen als waarborginstelling.
De Waarborgwet schrijft voor dat sier- en gebruiksvoorwerpen van edelmetaal, die bestemd zijn voor de Nederlandse markt, moeten worden gekeurd door een onafhankelijke instelling.
EWN is als zelfstandig bestuursorgaan belast met het uitvoeren van deze taak.

EWN voor goud- en zilversmeden

Het door u vervaardigde sieraad is af, het moet alleen nog van de juiste keurtekens worden voorzien. Dit kan op de traditionele manier door de keurtekens middels stempelen aan te brengen maar ook een modern laserkeur behoort tot de mogelijkheden. Wellicht wenst de klant ook nog een speciale, betekenisvolle gravure?

Bent u nieuw en wilt u als ondernemer voor de eerste keer uw artikelen laten waarborgen?

Lees meer over het waarborgen van artikelen

EWN voor (online) juweliers

Ontbreken de wettelijk verplichte keurtekens op de ingekochte collectie? Geen probleem, stuur de artikelen naar EWN en binnen enkele werkdagen heeft u uw spullen gekeurd en wel weer in huis, klaar om verkocht te worden.

Een inscriptie maakt die prachtige trouwring of het voor een speciale gelegenheid aangekochte horloge nog net iets specialer. Ook dit is mogelijk bij EWN.

Bent u nieuw en wilt u als ondernemer voor de eerste keer uw artikelen laten waarborgen?

Lees meer over het waarborgen van artikelen

EWN voor importeurs

Heeft u artikelen ingekocht die nog niet aan de Nederlandse wet- en regelgeving voldoen betreft waarborging. Bij EWN bent u aan het juiste adres en voorzien wij uw artikelen van de benodigde keurtekens zodat u tot verkoop kan overgaan. Bij EWN streven we ernaar om alle binnengekomen producten binnen enkele werkdagen retour te sturen, afhankelijk van de grote van de partij.

Bent u nieuw en wilt u als ondernemer voor de eerste keer uw artikelen laten waarborgen?

Lees meer over het waarborgen van artikelen

Aanmelden

U kunt heel eenvoudig uw zending online aanmelden en vervolgens langsbrengen, opsturen of laten ophalen. EWN zorgt ervoor dat uw sieraden van de wettelijk verplichte keurtekens worden voorzien en dat u uw zending veelal na een werkdag weer in huis heeft.

Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar de voordelen.

Nog geen EWN-account?

U kunt zich hier registreren om toegang te krijgen tot het online EWN-portaal.

REGISTREREN

Kennisbank van EWN

Hoe lang ben ik mijn producten kwijt?

We streven ernaar om alle binnengekomen producten dezelfde dag retour te sturen, tenzij het om een grote partij gaat. Dan kan het iets langer duren.

Wat zijn de kosten?

Hoe meer u aanbiedt in één zending hoe voordeliger uw tarief. Gebruik onze calculator om te bepalen in welke staffel u valt of raadpleeg onze tarievenlijst.

Wat zijn de openingstijden?

EWN is geopend van maandag t/m donderdag van 08.00-17.00 en op vrijdag van 08.00-15.00 uur.

Welke pakketdienst moet ik gebruiken?

EWN adviseert Mikropakket te gebruiken. Mikropakket komt tweemaal daags bij EWN. Het streven is om zendingen van de Mikropakket nog dezelfde dag te retourneren. Andere pakketdiensten kunt u uiteraard ook gebruiken, ook deze komen dagelijks bij EWN.

Bekijk de volledige KENNISBANK

Kennisbank