Contact gegevens

work

Bezoekadres

EW Nederland
Polderboskdyk 13-A
Joure 8501 ZJ
postal

Postadres

Postbus 17
Joure 8500 AA
Tel.+31 (0) 513 468 111
Fax+31 (0) 513 468 112

Informatie

Al meer dan 600 jaar worden edelmetalen voorwerpen gecontroleerd op het gehalte aan edelmetaal. Dit is daarmee de oudste vorm van consumenten bescherming die we in Nederland kennen. Het door een waarborginstelling afgeslagen gehalteteken garandeert het gehalte aan platina, goud, zilver of palladium in uw sieraad of gebruiksvoorwerp.

Per 11 maart 2002 is Edelmetaal Waarborg Nederland B.V. door de Minister van Economische Zaken aangewezen als rechtspersoon bedoeld in art. 7., eerste lid, van de waarborgwet 1986. Het hoofddoel van de Waarborgwet 1986 is, dat de consument wordt beschermd tegen bedrog m.b.t. de gehaltes van edelmetaal in sier- en gebruiksvoorwerpen.

Alle sier- en gebruiksvoorwerpen die in Nederland worden vervaardigd en worden geïmporteerd en die bestemd zijn voor de Nederlandse markt dienen door de producent en/of importeur bij een waarborginstelling te worden aangeboden teneinde de goederen te laten keuren op hun gehalte aan edelmetaal. Wanneer deze gehaltes overeenstemmen met de wettelijke gehaltes, dan wordt in deze goederen het betreffende gehalteteken aangebracht en is daarmee voor de consument duidelijk aan welk gehalte edelmetaal het betreffende voorwerp in ieder geval voldoet.

Edelmetaal Waarborg Nederland is tevens aangesloten bij de Conventie. Dit is een internationale overeenkomst tussen verschillende landen voor het waarborgen van edele metalen.
Klik hier voor nadere informatie over de Conventie.

Ga naar de pagina diensten voor nadere informatie over de door Edelmetaal Waarborg Nederland geleverde diensten.

Copyright © 2014 • Edelmetaal Waarborg Nederland • Alle rechten voorbehouden